Bemutatkozás

Mikrohitel

Közhasznúság

Adatvédelmi tájékoztató

KapcsolatRegisztrált látogtók részére:

 Név:    

 Jelszó:

         
BemutatkozásA Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1991-ben alakult, 53 alapító taggal.

Az alapítók a helyi közösséget képviselik, helyi önkormányzatok, vállalkozások, non-profit szervezetek.

Az Alapítvány fő célkitűzése, hogy a KKV szektor versenyképességének növelése révén elősegítse a gazdaság fejlődését és ezáltal a sikeres EU csatlakozáshoz szükséges feltételek megteremtését.


Az Alapítvány a Phare magyarországi közép- és kisvállalkozásokat segítő programjának indulása óta vesz részt a Vállalkozói Központok hálózatának programjában, azóta működteti a Tolna Megyei Vállalkozói Központot.

A közhasznú alapítvány legfőbb feladata a Tolna Megyei Vállalkozói Központ (TMVK) működtetése. A TMVK 1991 augusztusában kezdte tevékenységét, hivatalos megnyitója 1991 október 29-én volt.

A TMVK legfőbb finanszírozója a 90-es években a PHARE programon keresztül, majd a strukturális alapokon keresztül az Európai Unió. Az alapítvány folyamatosan részt vett a PHARE SME program magyarországi megvalósításában.Az EU csatlakozást követően a hazai GVOP és ROP keretek mellett nemzetközi projektek lehetősége is nyitott, így az alapítvány számos EU-s pályázatban tudott sikeresen pályázni (Interreg IIIB éc Interreg IIIC, valamint Intelligent Energy Europe projektek).

Alapszolgáltatásként az Alapítvány tanácsadással, képzésekkel, fejlesztési projektekkel és forrásszerzéssel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt a Tolna megyei KKV-k részére. Saját infrastruktúráját használja, mely a kor követelményeinek megfelelően felszerelt.

Hét fős teljes munkaidős alkalmazotti csapatát jelentős számú külső szakértő egészíti ki szükség szerint használván a meglévő humánerőforrást.Az alapítvány a kezdeti időszakban jelentősebb mértékben a kezdő vállalkozókat támogatta (pl a mikrohitel kezdő vállalkozóként is felvehető), ma már inkább a működő, növekedési potenciállal rendelkező vállalkozók számára nyújt szakmai szolgáltatásokat.

Jellemező továbbá, hogy szektor-specifikus programokat kezdeményez és hajt végre (borászat, mezőgazdaság, környezetipar, gépipar, építőipar).

A programok finanszírozása zömében pályázati pénzek felhasználásával történik.


Ügyfeleink kisvállalkozások, általában helyi piacokat céloznak meg. Számos problémával találkoznak a vállalkozás megkezdését követően.A kezdeti nehézségek leküzdése után gyakori gond: hogyan találunk megoldásokat a növekedés okozta kihívásokra. Az egyik leggyakoribb kérdés a finanszírozás, piacbővítés, diverzifikáció. Szolgáltatásaink igénybevételére jó példát szolgáltatott az alábbi vállalkozás esete.

Ha hasonló méretű vállalkozása van, megoldásokat keres vállalkzoásai problémáira,keressen fel bennünket a Szekszárd központjában működtetett irodánkban, tájékozódjon a lehetőségekről!   ENGLISH   


Copyright © 2008 Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
7100 Szekszárd, Garay tér 16.
Tel/fax: +36 74 312 333